5 skäl att du inte få håret som du vill

Du använder en fön varannan vecka och du använder schampo, balsam och hårinpackning rigoröst och trots det är håret trotsigt och tycks aldrig bli perfekt. Men innan du använder saxen så prova möjligheterna att använda några enkla förändringar som behövs för att hjälpa håret att nå sin fulla potential.

Anledning # 1: Du använder Sulfater
Om dina hårstrån förblir torra och burriga oavsett vad du gör kan sulfat finnas i ditt schampo. Sulfater ger dig ett tillfredsställande lödder och en ren känsla men de kan vara mycket uttorkande. Lockiga personer bör särskilt överväga sulfatfritt schampo.

Anledning # 2: du använder en duschmössa
En duschmössa verkar ofarliga nog men det kan vara den hemliga orsaken till dina slappa hårstrån. Duschmössor är bra men jag känner att de tenderar att platta håret och orsaka svettning. Linda istället in håret i en liten handduk innan du duschar för att hålla fukt från att sippra in.

Anledning # 3: Du har inte upptäckt Clarifying Shampo
Om du inte har hört att silikon som gör håret så slätt och blankt efter shamponering och konditionering kan också byggas upp över tiden och efterlämnar sig rester i håret. För att återställa håret till sitt naturliga tillstånd och ta bort uppbyggd silicon så använd ett Clarifying Shampo ibland

Anledning # 4: Du använder inte ett brett hårband
Tror du hårband är passé? Som vi alla vet kan håret bli en tilltrasslad röra medan du sover. Eftersom gummisnoddar bryter håret är ett hårband bättre. Linda upp håret i en hög på huvudet och ta hjälp av ett hårband för att säkra den.

Anledning # 5: Du har inte rengjort hårtorken
I fall du inte visste det så behöver en hårtork rengöras. Om de inte är rengjorda så samlas damm och ludd i gallret och det får dem att överhettas, inte brqa för dina hårstrån Följ bruksanvisningen om hur man rengör hårtorken, ett knep är att använda en gammal tandborste, det gör alltid susen.