Hårshow

I helgen hade en kompis till mig beslutat sig för att delta i ett hårshow. Detta kan vara riskabelt för modeller men hon var under överinseende av en mycket uppmärksam agent som hade sett till (i förväg) att allt skulle vara precis vad hon ville. Hårshower brukar oftast äga rum i kongresscenter, gallerior eller evenemangsplatser och så var det även denna gången. De är oftast massor av människor där för att visa upp sina färdigheter så det kan vara ett bra sätt att få lite erfarenhet. Majoriteten av shower kommer att ha någon form av scen och ibland även fotosessioner. Problemet är att de ofta vill få ett fritt spelrum med håret. Detta är oroande av flera skäl:

Håret ramar ju in ansiktet och är en viktig del av ditt utseende som måste förbli ganska jämnt. Ett fritt spelrum kan betyda något onaturliga färger och frisyrer man inte är beredd på.

Fråga din agent om hur det kommer att bli för dig. Om han eller hon nämnt det då är det uppenbart att det är okej med de förändringar som kan göras.
Var väldigt öppen med dina potentiella stylister innan du klipps. Hon ansågs vara en långhårsmodell så hon visste att de inte skulle klippa håret speciellt mycket men de behövde någon med rött hår. Så eftersom hon var redo att övergå till brunt hår så hon bestämde sig för att det skulle vara bra med färgning.

Före

Före

Efter, snyggt va :)

Efter, snyggt va :)