KAN JAG FÄRGA/TONA HÅRET

KAN JAG FÄRGA/TONA HÅRET MEDAN JAG ANVÄNDER BALSAMMETODEN?
Ja, det går bra, bara du kollar att färgen inte innehåller något på checklistan över ämnen som inte är kompatibla med balsammetoden. Oftast är det dock bara efterbehandlingen som innehåller silikoner, och då räcker det med att skippa den och istället använda ett godkänt balsam/inpackning. Om du är det minsta osäker, tvätta ur färgen med schampo efteråt. Att inte riktigt få ur färgen ur håret sliter enormt mycket mer än det gör att schamponera håret en gång. Tänk dock på att både färgning och blekning sliter en del på håret, så var försiktig med hur mycket och ofta du gör det!

KAN JAG SIMMA I KLORBASSÄNG?
Ja, klor är vattenlösligt (annars skulle det inte gå att ha det i bassänger) och går utmärkt att tvätta bort med bara balsam.

HUR GÖR JAG NÄR JAG GÅR TILL FRISÖREN?
Du har några olika alternativ:
1. Tvätta håret innan du går dit, och berätta att du inte vill ha schampo eller några produkter med silikoner osv. i ditt hår. Detta innebär oftast att du måste berätta om balsammetoden för din frisör, vilket kan få blandade reaktioner.
2. Säg bara att du inte vill ha produkter med silikoner och mineraloljor i håret, och stå ut med att frisören använder schampo. Fortsätt sedan som vanligt därhemma.
3. Låt frisören göra som han/hon vill, och tvätta med ett sista-schampo när du kommer hem för att få ut ”förbjudna” ämnen ur håret. Fortsätt sedan som vanligt.

KAN JAG PLATTA/LOCKTÅNGA/FÖNA HÅRET?
Hettan från plattning och lockning sliter oerhört mycket på håret. Du gör alltså ditt hår en stor otjänst genom att fortsätta med det. Ge ditt hår en chans att bli friskt och vackert och hitta sin egen form istället! Vill du föna håret, så gör det på låg värme och använd gärna en tratt/diffuser, så att du inte blåser omkring lockarna medan de torkar.

Vill du ändå platta eller locka håret någon enstaka gång, så går det att göra, men tyvärr finns det få värmeskyddande produkter som är godkända ihop med balsammetoden.