MINA LOCKAR FÖRSVINNER DAG TVÅ

Detta händer de allra flesta, och beror på att håret dras ut av sin egen tyngd under dagen, plus att man plattar till lockarna när man ligger på dem medan man sover. Ofta kan man hjälpa tillbaka lockarna nästa morgon genom att skölja igenom eller bara spraya håret med lite vatten och försiktigt krama igenom det, eller krama in lite mer styling. Att sätta upp håret i en lös tofs uppe på huvudet så att man inte ligger på det kan hjälpa, liksom att sova på ett äkta sidenörngott. Några har provat att sova med plopp eller en nattmössa.

MITT HÅR KÄNNS TOVIGT, KLADDIGT OCH PLATT, ÄVEN NÄR DET ÄR NYTVÄTTAT!
Hur gör du när du tvättar? Använder du tillräckligt mycket balsam? Masserar du in det tillräckligt noga över hela hårbotten? Sköljer du ur det tillräckligt noga? (många gör fel på just den här punkten i början!)
Har du ett balsam som kanske är för vårdande för ditt hår? Byt då till ett lättare, eller skippa vårdbalsam helt. Har du fått ur alla gamla silikoner och mineraloljor ur håret innan du började med balsammetoden? Pröva att tvätta en extra gång med ditt sista-schampo. Sitter det kanske rester kvar från dina gamla hårprodukter i din hårborste, kam, locktång, plattång, osv? Rengör dem ordentligt och tvätta om håret med ditt sista-schampo. Använder du någon kräm i ansiktet eller på händerna som innehåller något på checklistan över ämnen att undvika? Mineraloljor är t.ex. inte ovanligt i hudkrämer. Har du börjat använda någon ny produkt i håret, t.ex. en stylingprodukt? Ibland kan man få problem med ämnen som fungerar för andra. Ta bort produkten och tvätta eventuellt om håret.

För många fungerar det också att bara skölja igenom håret med äppelcidervinägerlösning, 1 del ÄCV till 4 delar vatten.

Hjälper inte detta kan man överväga att tvätta med ett SLS-fritt schampo då och då.

MITT HÅR KÄNNS RISIGT, TORRT OCH SPRÖTT!
Använder du någon produkt som innehåller proteiner? En del hår reagerar just så på proteiner. Byt balsam till ett som inte innehåller proteiner, så går problemet över av sig själv efter ett par tvättar.

Använder du ett tillräckligt vårdande balsam? Om ditt hår är för torrt och slitet kan du behöva ge det mer fukt med mer vårdande balsam och inpackningar då och då. Många hår behöver mer fukt och vård på vinterhalvåret än på sommarhalvåret, då luften är torrare.