VARFÖR BEHÖVER JAG TVÅ OLIKA BALSAM?

Det ena balsamet är för att göra rent i håret, och ska helst vara lätt och innehålla så lite vårdande ämnen som möjligt (vilket ofta innebär billiga balsam). Det andra används för att göra håret mjukt, återfuktat och lätt att reda ut, och ska vara mer vårdande. Alla behöver inte två olika balsam, men om man märker att håret känns torrt och frissigt så kan det hjälpa att ha något vårdande balsam i längderna efter att man tvättat håret, precis som när man tvättar med schampo och har balsam i efteråt.

BEHÖVER JAG ANVÄNDA STYLINGPRODUKTER?
Stylingprodukter kan hjälpa till att göra lockarna vackrare, mer sammanhållna och mer hållbara, men om du inte har använt stylingprodukter innan och inte vill lägga mer tid och pengar på ditt hår, så är det absolut inte något du behöver börja med nu. Men det kan också bli så att du börjar tycka det är roligare att hålla på med ditt hår, eftersom det nu kan bli så mycket finare än förut! Kolla bara i listorna över godkända produkter så att du tar en stylingprodukt som funkar ihop med balsammetoden.

HUR ANVÄNDER JAG STYLINGPRODUKTER?
Mousse, lockkrämer och gelé brukar funka bäst om man har dem i blött eller fuktigt hår, och sedan ploppar det och låter självtorka. När håret är torrt kan det kännas hårt och stelt – krama bara igenom håret ordentligt men försiktigt med händerna, så att det stela går ur. Håret blir mjukt igen, men stadgan är kvar.